FALSTER Bryghus – Væggerløse Håndbryg

Årlig produktion af øl ca. 25.000 flasker (50 cl)

Produktionsmetoden er på gode gamle Gruekedler og hvor det eneste vigtige er Malt og Humle i topkvalitet og ellers den tid et godt bryg tager at lave. Efter endt brygdag fyldes beholdere og der tilsættes gær hvorefter der bruges ca. 3 uger på den alkoholiske gæring. 3 dage på køl for at stabilisere øllen inden tapning. Eftergærer på flaske yderligere 3 uger før den er klar til salg.

Al øl fra Væggerløse er upastauriseret og ufiltreret. Ved eftergæring på flasken kan der dannes et lille slør i bunden af flasken med gærrester – undlad at skænke bundfaldet. Opbevares køligt og mørkt indtil brug.

Produktionstid minimum 6½ uge

Priser Detail fra kr. 45,00 til 69,50 alt efter kvalitet, mængde af ingredienser og sværhedsgrad. (Priser Restaurant & Cafe fra kr. 75,00 til kr. 98,00)

Min datter, Christina Iversen, er kunstner bag etiketterne og leverer her hendes version og skæring af tema og stemning til de enkelte øl. Etiketterne er blevet til med stregtegning, akvarel, olie- og akrylmaling. 

SORTIMENT

Marie Lyst – Gylden Ale 5,5% –  kr. 45,00

Mild og behagelig frisk gylden ale med næsten ingen humle og derfor ingen bitterhed men bare en blød og aromatisk øl med svag hyldeblomstduft fra Cascadehumlen. Perfekt til de varme dage, friskpillede rejer eller bare i godt selskab.

Marie kunne se et potentiale i et Badehotel og Pensionat og påbegyndte det vi i dag kalder Marielyst og som er kendt for både ferie og afslapning.

Indhold: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, sukker og gær.
Humle: Cascade


Havlykke – Lys Ale 5,9% – kr. 45,00

Frisk og mild lys ale med god frugtsyre og en fin ren balance. Cascadehumlen giver her god duft og aroma af hyldeblomst. Perfekt til frokoster, lyst kød og fisk.

Havlykke er et fysisk sted nord for Elkenøre Strand og har man først haft følelsen af havlykke under huden glemmer man den ikke. Prøv også alle de andre lykkelige steder ved havet.

Indhold: vand, bygmalt, humle, sukker, Gær.

Humle: Cascade


Humle Ridder – Amerikansk IPA 6,5% – kr. 49,50

Fyldig og elegant IPA med tilpas humle som giver et godt bid og dybde flankeret af maltens sødme og aromahumlens blomsterrige duft. Perfekt til lidt stærkere asiatiske retter, røgvarer eller fede fisk.

En ægte Humleridder er spækket med humle og allerede fra tidligt forår drager landevejens riddere afsted til Marked.

Indhold: vand, bygmalt, humle, sukker, gær.

Humle: Cascade, Mosaic


Fyrskib – Spiced Ale med lakridsrod og lokal honning 6,5% – kr. 45,00

Blød Brown Ale med blandt andet chokolademalt, skåret lakridsrod og lokal honning. Lakridsroden giver et fint bidrag til en behagelig sød finish der ikke kammer over. God til røget eller glaseret svin.

Gedser Rev Fyrskib sørgede for at ingen led skibbrud og samlede bl.a. østtyskere op som flygtede fra DDR før murens fald i 1989. Sidste skib kan ses på M/S Museum Søfart i Helsingør.

Indhold: vand, bygmalt, lokal honning, humle, skåret lakridsrod, sukker, gær.

Humle: Fuggle, East Kent Golding, Mosaic.


Falsters Lyng – Bock med lyngblomster 7,5% – kr. 54,50

Flot kobberrød og syngende ren, hvor honning og lyngblomst spiller førsteviolin med både aroma og sødme. Ren maltsmag i fin balance. Perfekt til vildt.

Horreby Lyng er en 150 Hektar fredet højmose på Falster. En overgang den største arbejdsplads på Falster med udvinding af tørv til brændsel.

Indhold: vand, bygmalt, hvedemalt, humle, lokal honning, lyngblomst, sukker, gær.

Humle: Cascade


Slotsbryg – Brown Belgian Ale 7,5% – kr. 54,50

Blød og flot fyldig karakterfuld Ale med ristede toner af karamel og med kraft og saft til mørkt kød og vildt. Absolut et must for de der elsker god belgisk ale. Eller belgiere der elsker en god Slotsbryg i Danmark…

Rigtig Slotsbryg som jeg tænker den skænket på Nykøbing Falster Slot, Bønnet Slot og Gedser Slot – alle fra Falster. Der er ingen slotte tilbage men mange af murstenene er solgt til private og findes overalt på Falster. Heraf ”Mit hjem er mit slot”. Der er kun en lille ruin tilbage på Slotsbryggen i Nykøbing Falster.

Indhold: vand, bygmalt, hvedemalt, humle, kandis, sukker, gær.

Humle: Amarillo og Hallertauer


Aftensol – Imperial Stout 8,5% – kr. 69,50

Øllens ”Amarone”? Eller er det en dessert-øl? Farven er Kulsort. Smagen kompakt og intens. Symfoni af alt der er godt og som giver smag, fylde og intensitet. Byg, hvede, havre, humle, ”brun farin”, kaffe og lakridspulver. Alle ingredienser der giver oplevelsen af Umami på højt plan. Fem forskellige humletyper bidrager med dybde og aroma i fin balance. Kraft og saft. Fløjsblød og sød. Perfekt til chokolade.

For slikmunde og nydes gerne til en solnedgang eller bare i godt selskab.

Indhold: vand, bygmalt, hvedemalt, havremalt, humle, muscovado, kaffe, lakridspulver, sukker, gær.

Humle: Simcoe, Mosaic, Warrior, Cascade, Amarillo


Julefred – Mørk Ale 7,5% – kr. 54,50

Mørk Ale med rød/brune nuancer. Helt ren maltsmag der samtidigt giver en fin frugtsyre som passer perfekt til retter hvor der både er sødt, fedt og surt. Intens og elegant til Julemenuen, men bestemt også til mange af vinterens tunge retter.

Indhold: vand, bygmalt, humle, sukker, gær.

Humle: East Kent Golding, Fuggle

Sidst men ikke mindst:

Eksperimenter gerne med øllene som omdrejningspunkt til at marinere diverse kødtyper før de skal i gryde, ovn eller på grill. Indkogt og tilsat sirup til dessertens saucer. Mulighederne er ubegrænset.

Rigtig god fornøjelse

Der kan være udsolgt af enkelte øltyper afhængigt af sæson eller salg.